οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½/greek
english/οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½
 
  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
 Ο ΕΚΔΟΤΗΣ LPE ΝΟΜΙΚΑ LINKS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 


ΚΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑ
(Επιμέλεια: Μιχαήλ Ι. Σπυριδάκη): Πτωχευτικός Κώδικας
θέμα: Κώδικες - Λεξικά
ημ/νία κυκλοφορίας: 24/01/2012
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα
ISBN: 978-960-15-2526-6
γλώσσα: Ελληνικά
σελίδες: 134
τιμή: 15,00€
Περίληψη
Στο νόμο 3588/2007 περιέχεται ο Πτωχευτικός Κώδικας, οι ρυθμίσεις του οποίου ισχύουν (κατά το άρθρο 180 του νόμου) από 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Κατά την Εισηγητική Έκθεση, «χωρίς να επέρχεται ρήξη ή αποξένωση με την επί αιώνα και πλέον νομική, δικαστηριακή και θεωρητική, παράδοση της Χώρας μας για το θεσμό της πτώχευσης, με τον Κώδικα επιδιώκεται ... η αρμονική συνύπαρξη των αποτελεσματικών ρυθμίσεων του Εμπορικού Νόμου με τις νέες που επιβάλλονται από τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα ή εισφέρονται από τις διεθνείς τάσεις, την δικαστηριακή πράξη, τη νομική επιστήμη και το κοινοτικό δίκαιο».
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι ρυθμίσεις για τη «διαδικασία συνδιαλλαγής» (άρθρα 99 επ.) και το «σχέδιο αναδιοργάνωσης» (άρθρα 107 επ.).
Στο παρόν επιχειρείται, με το εκτενές αλφαβητικό ευρετήριο και τον πίνακα περιεχομένων, να παρασχεθεί η απαραίτητη διευκόλυνση κατά τη μελέτη και εφαρμογή του νέου νόμου.
Με το ν. 4013/2011 αντικαταστάθηκε το έκτο κεφάλαιο του Πτωχευτικού Κώδικα και τροποποιήθηκαν ορισμένα άρθρα του. Στην έκδοση αυτή παρουσιάζεται ο Πτωχευτικός Κώδικας όπως ισχύει σήμερα.
Περιεχόμενα βιβλίου

   
  
Όνομα χρήστη


Κωδικός
» Ανάκτηση κωδικού


Καντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε την εγγραφή μέλους.
   
   
  
Καντε κλικ εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας.
   
   
  

» Προηγμένη/Σύνθετη αναζήτηση
» Βοήθεια αναζήτησης