ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑ
ant-sakkoulas.gr/greek
english/ant-sakkoulas
 
  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
 Ο ΕΚΔΟΤΗΣ LPE ΝΟΜΙΚΑ LINKS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

Ο Εκδοτικός Οίκος Αντ. Ν. Σάκκουλα είναι ο παλαιότερος οίκος νομικών εκδόσεων στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το έτος 1933 από τον Νικόλαο Σάκκουλα, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, ο οποίος και τον διηύθυνε μέχρι το 1957. Από το 1958 υπό τη διεύθυνση του Αντ. Ν. Σάκκουλα, ο οίκος έχει ως αντικείμενο την έκδοση βιβλίων και περιοδικών και τη διάθεσή τους τόσο από τα καταστήματά του στην Αθήνα και στην Κομοτηνή όσο και από άλλα ομοειδή βιβλιοπωλεία σ' όλη τη χώρα.

Κύριο αντικείμενο του οίκου Αντ. Ν. Σάκκουλα είναι οι νομικές εκδόσεις. Από χρόνια άλλωστε εκδίδει τα συγγράμματα που χρησιμοποιούνται από τους φοιτητές των Νομικών Σχολών όλων των Ελληνικών πανεπιστημίων. Στην Αθήνα λειτουργούν δύο καταστήματα. Το κεντρικό στην οδό Σόλωνος 69 και το υποκατάστημα, στην Στοά του Βιβλίου στην οδό Πεσμαζόγλου 5. Στην πόλη της Κομοτηνής λειτουργεί από το 1978 στην οδό Ν. Ζωΐδου 88. Με την ίδρυσή του, ο οίκος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Νομικής Σχολής της Θράκης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και την τόνωση της πνευματικής ζωής της ακριτικής αυτής πόλης.

Παράλληλα ο οίκος έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στην επιστημονική έρευνα με τη δημιουργία 89 μέχρι στιγμής επιστημονικών σειρών, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα τόσο σε καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστές κλπ. όσο και σε νέους επιστήμονες να δημοσιεύουν μονογραφίες, διδακτορικές διατριβές καθώς και να μετέχουν στην έκδοση σημαντικών συλλογικών έργων. Αποτελεί ακόμη τον επίσημο εκδότη επιστημονικών ιδρυμάτων όπως το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ), το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Εταιρεία Δικαστικών Μελετών, η Ένωση Ελλήνων Αστικολόγων, η Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων, η Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπορικολόγων, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ινστιτούτο Ελληνικής Συνταγματικής Ιστορίας και Συνταγματικής Επιστήμης.

Με τη συμμετοχή του στην ομάδα των Law Publishers in Europe μαζί με άλλους σημαντικούς Ευρωπαίους εκδότες ο οίκος επεκτείνεται ήδη στην έκδοση μεταφρασμένων έργων αλλοδαπών συγγραφέων νομικού και οικονομικού περιεχομένου καθώς και σε εκδόσεις σε ξένες γλώσσες καθιστώντας έτσι την Ελληνική νομική παραγωγή προσβάσιμη από το ευρύτερο Ευρωπαϊκό κοινό.


   
  
Όνομα χρήστη


Κωδικός
» Ανάκτηση κωδικού


Καντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε την εγγραφή μέλους.
   
   
  
Καντε κλικ εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας.
   
   
  

» Προηγμένη/Σύνθετη αναζήτηση
» Βοήθεια αναζήτησης